Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008Twentse Postuurshow i Haaksberger i Hollandfrank 2009 0491r
skrevet af Frank Darling

Den 22 december 2012 afholdt man det første ”Twentse Postuurshow” i Haaksbergen i Holland. Et skue der meget ligner det tidligere skue i Schortens og vores eget skue i Odense.

Udstillingen afvikles på en dag og for et begrænset antal racer, som i dette tilfælde er de engelske racer: Border, Fife, Gloster, Norwich, Crested og Yorkshire. Et meget spændende arrangement, hvor mere end 60 opdrættere fra Belgien,Tyskland, Danmark og naturligvis også fra hjemlandet havde tilmeldt omkring 800 fugle.

Fuglene blev bedømt af dommere fra England og Belgien, en specialdommer til hver race. Der blev benyttet åben bedømmelse, som hos DBF, og oprangering fra 1 til 7. Bedømmelsen begyndte kl. 9:00 og cirka 5 timer senere var bedømmelsen overstået – dommerne var meget effektive.

ny mappe 049 r ny mappe 053r
Terry Kelly bedømmer Fife. I baggrunden ses Tim Wardbedømme Border.  Tim Ward bedømmer Border. I baggrunden ses Keith Ferry bedømme Norwish. Kvaliteten af fuglene var særdeles god i alle racer, og det var meget inspirerende at følge bedømmelsen. Vi var naturligvis mest interesseret i Border, som var af meget høj kvalitet. Vi udstillede 11 fugle, alle blev placeret, en blev klassevinder, men i den absolutte top 5, var vi ikke denne dag.

ny mappe 045r ny mappe 062r
Udstillerne følger bedømmelserne. Efter bedømmelsen studeres fuglene.Der var arrangeret fælles spisning fredag aften for dommere, arrangører og til de opdrættere der indleverede fugle fredag aften. Kontakten til de mange udstillere blev munter og værdifuld, hvilket altid er et godt socialt element. Maden var rigtig god og til en meget fornuftig pris, og så havde de en fantastisk mørk øl fra fad, hvilket ikke gjorde aftenen mindre munter.

ny mappe 066r
Vinderfuglene.Udstillingen sluttede kl. ca. 16:00 med præmieoverrækkelse, hvorefter fuglene blev udleveret. De der havde længst hjem fik udleveret fuglene først. Vi fik udleveret fuglene først og var klar til at køre hjem kl. ca. 17:00.

http://www.twentsepostuurshow.nl/upload/WinnaarsTwentsePostuurshow.pdf

Desuden kan du klikke ind på diverse videoer og se om udstillingen.


Afstanden til Twentse Positurskue er fra den danske grænse ca. 4,5 timers kørsel. Det nye skue vil blive afholdt igen i 2013. Den særdeles veltilrettelagte 1 dags udstilling er så lærerigt, at det varmt kan anbefales at udstille der.

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.