Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008Udstilling i Border Fife Club Deutschland. 

 

I september måned kom klubbens årbog, som blandt andet indeholdt tid og sted for dette års udstilling, nemlig weekenden den 14-15 november i Weyhe som ligger ganske nær Bremen, altså ca. 3 timer fra den danske grænse - en afstand der er overkommelig. Vores næste spørgsmål var så, om vi havde fugle, der var gode nok til at tage kampen op mod de bedste opdrættere i Tyskland.
HennyRfrank darling 2

Vi besluttede os for at deltage og tilmelde fugle. Vi fik foreningen til at reservere et hotel. Nu begyndte forberedelserne med træning af de udvalgte, så det ikke var en hindring for et godt resultat. Dagen før afrejsen blev fuglene rengjorte og var klar til afgang.

Da der er meget vejarbejde før Hamborg, besluttede vi af køre hjemmefra i rigtig god tid. Da vi også skulle ind om Büdelsdorf og have Harald Sells Fife med, var det vigtigt at overholde tiden. Om vi var heldige ved jeg ikke, men vi kørte lige igennem uden nævneværdig stop – turen tog ca. 4 timer.

foto nov. 2015 035

Der var utrolig mange gode fugle indleveret fredag aften, så jeg sagde til Henny, at vi skulle være glade for en klassevinder. På det tidspunkt var der endnu ikke indleveret halvdelen af fuglene, så de tunge skyer trak op.

Dommerne var alle engelske. Til at bedømme  Border kom en meget erfaren opdrætter: Mark Sydmonds fra Ipswich og til at bedømme Fife: James Weaaier og Alan Wilson, begge har ofte besøgt kontinentet og er meget erfarne dommere.

foto nov. 2015 047 foto nov. 2015 049
Walter Bohner, Vadder, Bächler, Mark Symonds, Alan Wilson og James Weaire Walter Bohner, James Weaire, Frank og Mark SymondsBedømmelsen var færdig omkring kl. 14 lørdag og så var det jo spændende at komme ind og se resultatet.

Hos Fife var Bächler/Vadder suveræne med 6 af de 7 bedste, deriblandt 1. 2. 3. bedste, derudover havde de mange klassevindere. DBFs medlem Harald Sell havde i alt 8 placeringer i et meget stærkt felt.

foto nov. 2015 045
Bedste Fife fra 1 - 7

Hos Borderen var der to opdrættere til at dele de 7. bedste placeringer. Vi havde 1.2. og 4. bedste Border, Walter Bohner havde 3. 5. 6. 7. bedste.

foto nov. 2015 041
Bedste Border fra 1 -7

foto nov. 2015 040 foto nov. 2015 051
Bedste Border Frank og Mark

Lørdag aften var der generalforsamling. Generalforsamlingen bød på valg, diskussion om bedømmelser, for det meste de samme emner som hos os. Efterfølgende var der Züchterabend (opdrætteraften) med fællesspisning m.m. Det var meget sjovt og hyggeligt og giver altid gode kontakter.

Søndag formiddag valgte dommerne nogle fugle ud og gav en meget lærerig gennemgang af begge racer med hensyn til farve, fjerdragt, type m.m., samt hvilke faldgrupper, der kunne ligge i  brugen af de forskellige fugle i avl.

Efter en så dejlig og oplevelsesfuld weekend, føles vejen hjem pludselig meget kortere.

Hilsen Henny og Frank 

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.