Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

Hjemme hos:





 

DBF besøger ”Asociacion Ornitologica De Las Palmas”.

por el amor de los canarios

 

 

Når man er på ferie på den solskins garanterede Gran Canaria, så kikker man som kanarieopdrætter  helt naturligt efter kanariefugle. Ofte har vi hørt den let genkendelige sang fra kanariefugle, hvad enten det er fra altanerne i boligblokkene eller fra de vilde kanariefugle i træerne. Spørgsmålet har vel ofte været, hvor holder de lokale opdrættere til. Dette skulle være min mission i Las Palmas, Gran Canaria.   henrik holm 1 

Min sædvanlige indgangsvinkel er at finde en lokal dyreforretning via internettet. Dette koncept fulgte jeg også her. Den første forretning solgte kun hundeudstyr. Til gengæld var de venlige nok til at fortælle, hvor de troede, jeg kunne få den information jeg søgte. Altså gang i fodtøjet og videre. Her fik jeg så en adresse til en lokal dyreforretning, som også solgte fugle.

 Desværre var der ingen hjælp at hente der, så jeg oksede igen op og ned ad diverse gader. Jeg havde næsten opgivet mit forehavende, da et eller andet fik mig til at gå tilbage til den værktøjsforretning, jeg lige havde passeret. Jo jo, inde i butikken stod to trådbure med hver sin kanariefugl. Indehaveren, en meget venlig person, var lidt nervøs for, om jeg ville købe hans kanariefugle.

Til gengæld vidste han, at indehaveren af butikken med navnet ”Flory Fauna”, der lå lidt længere nede ad gaden, ville være i stand til at hjælpe mig. Her var jeg endelig heldig. Ejerne af ”Flory Fauna”, Fernando og hans kone, talte heldigvis nok engelsk til at kunne hjælpe mig i kontakt med den lokale kanarie klub ”Asociacion Ornitologica De Las Palmas”.

I klubben ”Asociacion Ornitologica De Las Palmas” holdes møde hver fredag fra klokken 19.00 til 22.00 I deres klubhus. Hvis jeg ønskede at snakke, var det bare at troppe op næste dag. Naturligvis ville jeg gerne snakke, derfor skrev jeg en email, hvor jeg fortalte lidt om mig selv, og at jeg havde i sinde at dukke op næste dag.

Det var svært at finde information omkring den lokale kanarieforening, men det var vand i forhold til, hvordan man finder frem til adressen. En ting er en adresse på et stykke papir, en anden er, hvorledes man finder stedet rent fysisk. Efter at have trasket frem og tilbage en lille times tid lykkedes det endelig for mig at finde lokalerne inde i en baggård i kælderen.

klubbens logo1rOver indgangen til deres klublokale står klubbens navn:” Asociacion Ornitologica De Las Palmas (AOLP)”. Klubben har omkring 200 medlemmer, der avler på en bred vifte af kanariefugle. Heraf sad en 16-17 opdrættere denne fredag aften og fulgte med i fodboldkampen mellem Spanien og Chile. Alle var flinke til at byde mig velkommen, og jeg blev straks introduceret for både præsidenten og sekretæren. Desværre hang kommunikationen lidt i bremsen, da deres engelske ligesom mit spanske var noget mangelfuldt. En af klubbens unge mænd, Saul, kunne lidt engelsk og var til gengæld så langt fremme i ”skoen”, at han foreslog, at vi brugte googles translator på nettet. Nu gik det meget bedre. Alle var interesseret i at høre, hvor jeg kom fra og hvad jeg ville. I sådanne tilfælde er det rart at have klubbens og sin egen (hvis man har en sådan) hjemmeside som reference.

nogle af klubben medlemmer1rAOLPs klublokaler er meget rummelige. Her mødes 15-20 opdrættere hver fredag for at snakke fugle ud fra et ikke fastsat program. Klubben er et mix af gamle og yngre deltagere fra hele øen. De erfarne opdrættere sørger for at undervise de yngre, således at værdifuld viden kan gå videre. Klublokalerne består af følgende: kontor, hall of fame1rbar/opholdsrum, mødelokale, lagerrum/vaskerum, bibliotek, hall of fame samt en lille velassorteret butik.billeder butik3r I butikken sælges bl.a medicin, reder og foder. Almindelig kanariemix står i ca 7 kroner kiloet ved køb af 25 kilogram. D.v.s ca 170 kroner for en sæk, hvilket er en yderst fordelagtig pris. 



prve20fr1rSelvom man på butikkens hylder finder en del forskellig medicin, har man ikke blandt de lokale opdrættere haft mange sygdoms problemer. Sort plet er for dem en sygdom de læser om på internettet.

En af klubbens profiler, Jose Falcon Toledo ( HP : www.aviariojosefalcon.es.tl),er også koordinator i klubbens bestyrelse. Jose arbejder med mange kanarie racer og andre fugle. Ved sidste års stævne vandt Jose Toledo klart sammenlagt med 11 førstepladser, 6 andenpladser og 9 trediepladser. Jose gør sig også med Fife Fancy ligesom en håndfuld andre inden for klubben. Desværre er der ikke så mange opdrættere af Border Fancy i klubbens regi.

Dette års stævne finder sted den 7. oktober omkring 20 kilometer uden for Las Palmas. Sidste år blev der udstillet omkring 1400 kanariefugle, hvilket er noget over, hvad vi kan opstille ved Danmarksmesterskaberne.

For dem der holder ferie i og omkring Las Palmas, er der mange muligheder for at kunne besøge forskellige opdrættere. Tilrådeligt er det naturligvis at skrive i forvejen eller dukke op på en fredags klubaften. Sikkert er det, at medlemmerne gerne vil hjælpe. Selvom klubben har en computer med netopkobling og hermed levner mulighed for google oversættelse, er det en god ting at have en parlør i baglommen.

Klubbens Adresse:                       Plaza De La Libertad

                                            # Bajo 8

                                            35011 Las Palmas

                                            De Gran Canaria

 

Tlf:                                       +34 928253587

 

Email:                                  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

HP:                                      www.aolp.es.tl

 

Møde aften:                         Alle fredage på klubben adresse

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.