Sygdomme
Hjælp; Hjælp; Hjælp
HJÆLP; HJÆLP; HJÆLP
I lørdags på generalforsamlingen fortalte hver især om fugleholdet her og nu. I den forbindelse fortalte Flemming, at han havde store problemer.
Flemmings beskrivelse:
Efter en vellykket yngle sæson i 2014 med ganske få dødsfald blandt redeunger, ser det noget anderledes ud i år.
I år har jeg 28 hunner. De kom hurtigt i gang og har lagt mange befrugtede æg. Der er klækket ca. 90 unger.
Fra 0-12 dage døde 7 unger – det var nok sort plet.
Fra 12-21 dage døde 24 unger – i en rede med f.eks. 3 unger kan 2 af ungerne være helt normale, den sidste unge kan så være meget underernæret er meget urolig og springer ud af reden med efterfølgende krampe og høje skrig.
Jeg aner ikke, hvad der kan være galt - kan det være bakterier, eller dårlig opmadning, eller, eller….. Jeg har ikke lavet noget om i forhold til sidste år, bortset fra at fuglene blev sat sammen 5 uger tidligere. For 1 uge siden standsede jeg med at spire frø. Det har dog ikke løst problemet, idet der stadig er en del, som ikke har det godt.
Enkelte er døde fine store som foto 1 viser.
De fleste små og underernærede som foto 2 viser.
På foto 3 har jeg lagt en unge fra et kuld over i en anden rede til sammenligning. de er klækket på samme dato, men kun halv så store.
På foto 5 kan man se, at der ikke er tegn på sort plet.
Hilsen
Flemming Lauridsen
Tlf: 86911815 – 22841491
E mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
HVIS DU HAR EN VIDEN OM, HVAD DER KAN VÆRE ÅRSAGEN TIL PROBLEMET I FLEMMINGS FUGLEHOLD, SÅ VIL HAN MEGET GERNE KONTAKTES.
Jeg har også problemer.
Her i Kolding hos mig, går det nogenlunde på samme måde som hos Flemming, Jeg har haft en hel del æg, de fleste befrugtede, og jeg har også haft den glæde at se de små unger i reden hos flere par. I alt er der vel kommet ca. 30 unger så det burde jo være ok, men indtil nu, er der 19 døde og jeg har vel ikke de store forventninger til de resterende ca. 11 unger der endnu er levende.
Om jeg fik begyndt for tidligt – eller om der er lidt for koldt i fuglehuset (ca. 7 – 8 grader) ved jeg ikke, men jeg håber da, at det retter sig inden længe. Jeg havde jo, som vi også talte om på generalforsamlingen et ret godt avlsår sidste år, men sådan bliver det ikke i år, selvom jeg stort set gør som sidste år med hensyn til fodring o.s.v.
Dette var så lige mine oplysninger
Med venlig hilsen
Gert Brandt
Brinken 10
6000 Kolding
E mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Nedennævnte er Lasses reaktion på Flemmings problemer. Måske vil Gert og andre også have glæde af dette.
De billeder Flemming han har vedhæftet, viser ikke sortplet, men er efter min mening coccidiose. Kanarier har fire former for Coccidier og en af dem angriber leveren, og der har jeg selv oplevet at de bliver sorte lige under brystbenet og på brystet. Hvis leveren er angrebet får de jo ingen næring, lige meget hvor meget de bliver fodret. Det jeg husker fra mødet er, at Flemming mente de døde af spiret frø, og jeg fortalte at når jeg havde skyllet frøene godt, så dyppede jeg dem i en skål, der indeholdt Atamon, som så forhindrede at de skimlede. Jeg lader altid frøene spire i køleskabet for så er det lettere at styre, og mikrober har svære vilkår. Den der indsunkne mave har jeg aldrig set før.
Læs dette link: http://www.sisken.dk/Mappe-frameset-DK1/Sisken.DK.html
Hej.
Jeg ledte lidt på nettet og faldt over disse to sider, som jeg håber både Flemming og Gert samt mange andre vil have glæde af at læse.
Jeg læste en hel del om Coccidier for en del år siden, og dine problemer har fået mig til at kigge igen.
Dette link kan måske give jer nogle ideer!
MVH Lasse.
http://www.ringsted-fugleforening.dk/98489487
http://www.melorm.dk/se/se_tilskud.html
E mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.