Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008EN FLOT UDSTILLING.

foto Frank7. NORDISKE MESTERSKAB er netop afholdt og det blev en virkelig god udstilling, hvor det summede af socialt samvær. Alle kom med store forventninger til arrangementet og var, i kraft af den meget positive tilgang, med til at danne en god dag for vores sport.

Efter indlevering og morgenkaffe tog dommerne Andrew Triolo og Patrich Major fat på bedømmelserne.

Der var 234 Fife tilmeldt, fint fordelt i de forskellige klasser og der var dermed også stor konkurrence om, at få fuglene iblandt de 7 bedste. Der var meget høj kvalitet blandt fuglene og selv om Bäechler/Vadder igen i år dominerede lykkedes det Flemming Lauridsen at gøre sig bemærket med 5. bedste Fife - flot. Ligeledes var der mange fine placeringer til nye opdrætter.

Hos Border var antallet beskeden 39 stk., idet flere medlemmer desværre ikke deltog. Jørgen Andersen fik 2. bedste Border, et meget flot resultat. Bjarne Petersen fik 5. og 6. bedste - også et meget flot resultat. Med det mindre antal fugle havde Andrew tid til at gennemgå fuglene meget grundig, det var særdeles lærerigt. Andrew fokuserede meget på fjerkvalitet og opfordrede os til at være opmærksom på fjerstrukturen. Fjeren på en Border skal være kort, lukket og blød.
foto Andrew dommerfoto Patric dommer

Begge dommere udtalte efterfølgende, at fuglene var af meget høj kvalitet og at afstanden mellem vinderfuglene og øvrige fugle var blevet mindre synlig i forhold til året før.
Andrew til venstre og Patric til højre.


Dansk Border og Fife klub vil gerne sige tak til alle, som på hver sin måde har bidraget til, at udstillingen igen i år er blevet en succes. Det har været en meget stor glæde, at så mange har givet en hjælpende hånd med alt det praktiske, både før, under og efter selve udstillingen, for uden det, kunne det ikke lade sig gøre at lave et sådan arrangement. Det var især glædeligt, at mange fra begge klubber blev og deltog i nedtagning/oprydningen, hvilket gjorde, at vi var færdige på rekordtid.  En særlig tak til vores damer, der igen -  igen har lavet mad, dækket bord, bagt kage og kommet med et smittende godt humør.

Dansk Border og Fife klub vil gerne sige tusind tak til alle for en god udstilling.

Frank DarlingIndlæg af Ole Jeppesen


Grundlaget for en god udstilling er, at forarbejdet forløber på en tilfredsstillende måde. Med dette indlæg ønsker jeg at vise, at mange yder en stor indsats før og under vores udstilling.

Vi har udarbejdet et fint tilmeldingssystem, som gør, at den enkelte opdrætter kan vælge at tilmelde fugle manuelt eller via den elektroniske tilmeldingsnøgle. For første gang valgte alle at tilmelde via vores veludviklede elektroniske tilmeldingsnøgle.

Denne gang valgte vi at sende burkort ud til opdrætterne, hvilket var en stor succes, idet det i høj grad lettede arbejdsprocessen ved aflevering af fuglene, især lørdag morgen var det et stort plus.

Den praktiske opsætning af tilmeldte fugle, gør det muligt at starte arbejdet med kataloget samtidig med, at vi fortsat modtager tilmeldinger.

Via brev orienterede vi en række tyske opdrættere om udstillingen, dog uden den store succes. Næste år har den tyske Border/Fife klub udstilling i Bremen, hvor flere danske opdrættere ganske givet vil deltage og der slå et slag for vores udstilling.

Vi har i alle årene lånt Region Fyns udstillingsreoler – tak for det. Det gode vejr gjorde i år afhentningen og afleveringen af reolerne hos Palle i Kværndrup problemfrit.

foto palle foto IMG 7532 Michael foto IMG 7526Jørgen Ole Jeppesen
Palle fra Region Fyn  Michael Jørgens søn Jørgen OleVores dygtige køkkenhold havde også holdt et planlægningsmøde, hvor det kulinariske blev drøftet og de mange opgaver fordelt.

foto IMG 7389R foto IMG 7476 foto IMG 7478R

                    Køkkendamerne Laila, Kirsten, Jutta , Henny med hjælp af Bente

Forarbejdet med at få pokaler og rosetter til at passe til årets udstilling kræver også et stort forarbejde.

Afhentning af vores 2 dommere i Billund og indlogering i Kolding forløb fint.

Forarbejdet med de mange meget smukke juledekorationer har også krævet en masse forarbejde. Da udstillingen åbnede lørdag morgen stod dekorationerne på de mange borde oven på de røde duge – det var bare smukt.

foto IMG 7379 foto IMG 7380


Nå, nu er vi endelig nået frem til fredag eftermiddag, hvor vi overtager udstillingslokalet. Det store lokale på Korup Skole rummer en masse forskellige ting, som er til glæde for skolens elever, MEN som skal flyttes før vi kan bruge rummet. I forlængelse af denne arbejdsproces bliver udstillingsudstyret båret ind og straks begynder ”byggefolket” deres arbejde. Alle reoler bliver sat op. De to områder, hvor dommerne skal arbejde, bliver gjort klar med ”dommerreoler” og stole til opdrættere.

foto IMG 7371 foto IMG 7369

 

Ved køkkenet bliver borde og stole placeret, så der er plads til alle. Lørdag morgen pynter køkkenpersonalet bordene med duge og dekorationer.

foto IMG 7377 foto IMG 7375
Efter opstilling af reoler  fik vi et par håndemadderDe indleverede fugle bliver sat op i reolsystemet – de sidste fugle (om fredagen) modtog vi ca. kl. 20.00, MEN de kom hurtigt på plads, da vi som tidligere nævnt havde sendt burkort ud til opdrætterne.

foto IMG 7391 foto IMG 7428
foto IMG 7432 foto IMG 7435Lørdag morgen blev der åbnet til udstillingslokalet kl. 7.00. Køkkendamerne gjorde klar til et dejligt morgenbord. Samtidig var der travlhed med at modtage fugle. Efter morgenmaden startede dommerne   deres arbejde med opdrætterne som tilhørere.

foto IMG 7469 foto IMG 7470
foto IMG 7471 foto IMG 7472Køkkenholdet var klar med middagsmaden kl. 12.00.
foto Per Larsen
Midt på eftermiddagen var der kaffe og kage. I samme periode blev vores traditionsrige lotteri, som styres af Per Larsen, med masser af flotte gevinster afviklet. En del af gevinsterne kommer medlemmerne med.foto IMG 7424 foto IMG 7425 foto IMG 7426

osv………..osv…………..

Ja, en udstilling kræver faktisk både en seriøs planlægning og et seriøst forarbejde. Hvis man svigter på disse områder, vil der normalt opstå en masse problemer i udstillingsforløbet. Vi har erfarne folk suppleret med nye hjælpere, som yder en stor arbejdsindsat, DERFOR HAVDE VI EN FLOT UDSTILLING.

EN BILLEDSERIE FRA UDSTILLINGEN

Her af Borderne

foto IMG 7393 foto IMG 7394
foto IMG 7402 foto IMG 7423
foto IMG 7438 foto IMG 7422

 

foto IMG 7467 foto IMG 7464
foto IMG 7444 foto IMG 7445
foto IMG 7446 foto IMG 7447
foto IMG 7448

 
Placering fra 1-7
Frank Darling, Jørgen Andersen, Frank Darling, Jens Møller Pedersen, Bjarne B. Pedersen,
Bjarne B. Pedersen, Frank Darling

foto IMG 7480
foto IMG 7482


Klassevindere i Border
Klik her

Her er Fifene

foto IMG 7421 foto IMG 7433
foto IMG 7396 foto IMG 7397
foto IMG 7416 foto IMG 7434

 

foto IMG 7488 foto IMG 7489
foto IMG 7490 foto IMG 7492
foto IMG 7494 foto IMG 7495

 

foto IMG 7497


Placering fra 1-7 
Bächler & Vadder, Bächler & Vadder, Bächler & Vadder, Bächler & Vadder, Flemming Lauridsen,
Bächler & Vadder, Julie & Christian Engberg

foto IMG 7484
 foto IMG 7486


Klassevindere i Fife
klik her

Gæsteudstillere i Gloster Corona & Gloster Consort

foto IMG 7412 foto IMG 7406


Vinderfuglene i gloster afdelingen

foto IMG 7517
foto IMG 7519


Bedste Gloster Consort Niels Christian Madsen
Bedste Gloster Corona Heino N. Larsen

Præmieoverrækkelse i Border & Fife Klubben

foto IMG 7523 foto IMG 7525
foto IMG 7530 foto IMG 7528


 Det skal også nævnes, at rigtig mange hjalp til lørdag eftermiddag, hvor det store udstillingslokale skulle rengøres og borde, stole, juletræ m.m. skulle flyttes på plads, så lokalet kunne bruges til skolegang igen. Vi kunne forlade udstillingsstedet mere rent end da vi kom.


Billeder: Jytte
 

  

Translate

danlenfifrdeisnosv

Vi har 39 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.