Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008

12. Åbne Nordiske Mesterskab 2019




12. Åbne Nordiske Mesterskab 2019.

Vores lille forenings hovedopgave er at planlægge og afvikle en udstilling ud fra det regelsæt, der er besluttet.

Et stort centralrum på Korup Skole i Odense dannede i år rammen om udstillingen. Vi har flere gange tidligere været på Korup Skole, men denne gang blev vi meget positivt overrasket – centralrummet var blevet renoveret, så både lysforhold samt køkken og det store udstillingsrum var blevet langt mere velegnet til vores formål, nemlig at afvikle en super god udstilling.

Vi startede med at sætte reoler op fredag eftermiddag, desuden var der nogle opdrættere fra Tyskland, der mødte op fredag aften samt dommerne fra England.

IMG 0905r IMG 0906r
IMG 0915r IMG 0911r
IMG 0913r IMG 0919r



IMG 0902r IMG 0903r
IMG 0904r IMG 0910r



Der var tilmeldt 214 Fife Fancy og 63 Border Fancy sammenlagt af 23 forskellige opdrættere, hvoraf 11 var opdrættere fra Tyskland.

Efter opsætning af fugle og morgenkaffen ønskede vores formand Lars Andersen alle opdrættere og vores dommere en god udstilling.

IMG 0921r IMG 0920r
IMG 0919r IMG 0923r



De to engelske dommere, Mark W. Symonds (Border) og James Wearie (Fife), var faglig meget kompetente og var samtidig rigtig gode til at fortælle og forklare om deres beslutninger over for opdrætterne. Borderdommeren havde masser af tid, hvorimod fifedommeren med de mange fugle havde meget travlt.

IMG 0925r IMG 0926r
IMG 0927r IMG 0928r
IMG 0930r IMG 0931r
IMG 0932r IMG 0933r
IMG 0937r IMG 0938r
IMG 0939r IMG 0940r
IMG 0941r IMG 0943r
IMG 0946r IMG 0949r
IMG 0947r IMG 0950r



Det skal også nævnes, at Glosterklubben sædvanen tro havde deres udstilling sammen med os.

I øvrigt var der dagen igennem et hyggeligt socialt samvær. Her skal især fremhæves snakken omkring morgenkaffen, middagsmaden og eftermiddagskaffen, hvor køkkenholdet sørgede for, at ”ta selv bordet” var i top.

Køkkenholdet: Marianne, Kirsten og Jutta

IMG 0924r IMG 0952r
IMG 0954r IMG 0955r

Køkkenholdet, som lavede et stort flot ta selv bord til alle opdrætterne.

Menuen: Sild med hjemmelavet karrysalat, lun leverpostej med champion, frikadeller, ribbensteg med rødkål og tarteletter med hønsekød og asparges.

Vinderfuglene i Border. 

IMG 0960r
Baechler & Vadder



IMG 0965r IMG 0973r
Tönjes - Rathje  Tönjes - Rathje 
IMG 0966r IMG 0972r
Tönjes - Rathje  Lars Andersen 
IMG 0970r IMG 0971r
Jens Møller Pedersen  Bachler & Vadder 


Vinderfuglene i Fife.

IMG 1042r
Baechler & Vadder

fife2 IMG 1039r
Tönjes-Rathje  Baechler & Vadder 
IMG 1038r IMG 1037r
Tönjes - Rathje Baechler & Vadder
IMG 1036r IMG 1035r
Tönjes - Rathje  Tönjes - Rathje 



Border 1.-2. pladser. 

IMG 0977r IMG 0982r
Baechler & Vadder Tönjes-Rathje 
IMG 0980r IMG 0983r
Lars Andersen  Tönjes - Rathje 
IMG 0989r IMG 0986r
Mogens Mosskov  Mogens Mosskov 

IMG 0988r
Tönjes - Rathje



Fife 1. - 2. pladser. 

IMG 1004r IMG 1005r
 Per Pedersen Kirstine Slyk Søe 
IMG 1007r IMG 1008r
Kirstine Slyk Søe  Kirstine Slyk Søe 
IMG 1009r IMG 1010r
Tönjes - Rathje   Tönje - Rathje
IMG 1030r IMG 1012r
Tönjes- Ra<thje   Baechler & Vadder
IMG 1014r IMG 1019r
Tönjes - Rathje  Tönjes - Rathje 
IMG 1020r IMG 1022r
Baechler & Vadder  Baechler & Vadder 
IMG 1023r IMG 1026r
Tönjes - Rathje  Baechler & Vadder 
IMG 1027r IMG 1014r
Tönje Rathje   Jürgen Kaiser 

IMG 1021r
Tönjes Rathje 

Efter uddeling af pokaler og en tak for en god dag fra vores formand Lars, blev fuglene pakket og udstillingslokalet rengjort.

IMG 1064r IMG 1066r
3. vinder i Border 
Tönjes - Rathje
2. vinder i Border 
Tönjes - Rathje

IMG 1067r
Border vinder Baechler & Vadder



IMG 1070r IMG 1072r
3. vinder i Fife Baechler & Vadder 2. vinder i Fife Tönjes - Rathje

IMG 1073r
Vinder af Fife Baechler & Vadder


Til slut fik dommerne overrakt en lille gave af DBF

IMG 1075r IMG 1078r
Dommer Mark W. Symonds får overrakt en lille gave (en Border) Dommer James Wearie får overrakt en lille gave (en Fife)

 

IMG 1080r



tekst: Ole
Billeder: Lars Fugl og Jytte

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.